Steakhouse Lezzetleri
Migros Uzman Kasap ürünleri ve doğru pişirme teknikleri ile steahouse lezzetleri evinizde! Et termometresi kullanarak etin iç sıcaklığını ölçebilir ve doğru pişme derecesine etinizi kurutmadan kolayca ulaşabilirsiniz.

Tomahawk
Adını Kızıldereli savaş baltasından alır! Tüm kaburga kemiği ile ön kaburgadan kesilen kaburga biftektir. Kaburga kemiğinin kalınlığına göre kesilir. Mermerleşmeyi sağlayan sırt kası eti bulunur. Bir parçası yaklaşık 750 gr - 1.2 kg arasındadır.
Nasıl Pişirilmeli?
En iyi yöntem, mangalda ızgara yapmak ve orta derece pişirmektir!
Büyüklüğünden dolayı en az 10-15 dk pişirdikten sonra etin suyunun dağılması ve kemikten gelen ısının eşit dağılması için dinlendirilmelidir.
Pirzola (Dallas) Steak
Dananın sırt bölgesinde bulunan kol etine yakın bölümden çıkan yatay olarak kesilen ettir. Mermerimsi yağ dokusu hakimdir ve yağ oranı düşüktür.
Nasıl Pişirilmeli?
En iyi yöntem, mangalda ızgara yapmak ve orta-az, orta ve orta iyi derece pişirmektir!
T-Bone Steak
Dananın sırt bölgesinde bulunan T şeklindeki kemik etrafında, bir tarafında bonfile bir tarafında kontrfile bulunan ettir. Bir dilimi yaklaşık 400 gr olur.
Nasıl Pişirilmeli?
En iyi yöntem, mangalda ızgara yapmak ve az-orta, ve orta derece pişirmektir!
New York Steak
Kontrfile kısmının antrikot kısmına yakın olan bölümünden çıkan ettir. Her kontrfileden New York yapılmaz, yağlı olmalıdır. Biraz sert olmakla beraber çok sulu ve lezzetlidir. Bir dilimi yaklaşık 350-400 gr olur.
Nasıl Pişirilmeli?
En iyi yöntem, mangalda ızgara yapmak ve az-orta, ve en fazla orta derece pişirmektir!
Picanha
Dana kontranuar ucundaki ettir. Yaklaşık 2-3 kg’dır. Brezilya döneri olarak da bilinen eşsiz lezzetteki picanhanın en önemli özelliği kendine özel pişirme tekniğidir.
Nasıl Pişirilmeli?
En iyi yöntem, özel tekniği ile dilimlenip şişe geçirilerek mangalda çevirerek ızgara yapmaktır!
Güngörmez
Dana etinin kol ve kaburga arasından çıkan ettir. Hayvanın koltuk altında kalan güneş görmeyen bölgesine bu isim verilir. Yaklaşık 2-3 kg’dır.
Nasıl Pişirilmeli?
En iyi yöntem, en az 24 saat süreyle doğru marinasyondan sonra mühürleyip 5-7 dk kadar fırında pişirmek ve servis öncesi 5 dk kadar dinlendirmektir!
Brisket
Döş ile kolun alt arasında kalan az yağlı kısım. Kaburganın üzerinden kemikler olmadan alınır. Yaklaşık 6-7 kg’dır.
Nasıl Pişirilmeli?
En iyi yöntem, kısık ateşte fırında uzun saatler (en az 8-10 saat) pişirmektir! Yoğun baharat ve tuz ile marinasyon tamamlandıktan sonra fırın veya barbekü ile pişirilebilir.