icon-mail icon-favorite icon-favorite-fill icon-arrow-down icon-arrow-right icon-arrow-left icon-location migros icon-head-search icon-head-hamburger icon-arrow-down icon-circle-close icon-head-user icon-proposal-right icon-proposal-left icon-dining icon-store icon-military icon-place icon-recipes-time icon-recipes-dining icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-instagram icon-social-youtube icon-social-linkedin icon-plus icon-sgare icon-missing icon-check icon-filter icon-sort icon-flag icon-flag icon-eat icon-fire icon-people icon-room icon-din icon-list icon-barbecue icon-pan icon-bakery icon-pot icon-pot-small
Steakhouse Lezzetleri

Steakhouse Lezzetleri

Migros Uzman Kasap ürünleri ve doğru pişirme teknikleri ile steahouse lezzetleri evinizde! Et termometresi kullanarak etin iç sıcaklığını ölçebilir ve doğru pişme derecesine etinizi kurutmadan kolayca ulaşabilirsiniz.

Tomahawk

Adını Kızıldereli savaş baltasından alır! Tüm kaburga kemiği ile ön kaburgadan kesilen kaburga biftektir. Kaburga kemiğinin kalınlığına göre kesilir. Mermerleşmeyi sağlayan sırt kası eti bulunur. Bir parçası yaklaşık 750 gr - 1.2 kg arasındadır.

Nasıl Pişirilmeli?
En iyi yöntem, mangalda ızgara yapmak ve orta derece pişirmektir!

Büyüklüğünden dolayı en az 10-15 dk pişirdikten sonra etin suyunun dağılması ve kemikten gelen ısının eşit dağılması için dinlendirilmelidir.

Pirzola (Dallas) Steak

Dananın sırt bölgesinde bulunan kol etine yakın bölümden çıkan yatay olarak kesilen ettir. Mermerimsi yağ dokusu hakimdir ve yağ oranı düşüktür.

Nasıl Pişirilmeli?
En iyi yöntem, mangalda ızgara yapmak ve orta-az, orta ve orta iyi derece pişirmektir!

T-Bone Steak

Dananın sırt bölgesinde bulunan T şeklindeki kemik etrafında, bir tarafında bonfile bir tarafında kontrfile bulunan ettir. Bir dilimi yaklaşık 400 gr olur.

Nasıl Pişirilmeli?
En iyi yöntem, mangalda ızgara yapmak ve  az-orta, ve orta derece pişirmektir!

New York Steak

Kontrfile kısmının antrikot kısmına yakın olan bölümünden çıkan ettir. Her kontrfileden New York yapılmaz, yağlı olmalıdır. Biraz sert olmakla beraber çok sulu ve lezzetlidir. Bir dilimi yaklaşık 350-400 gr olur.

Nasıl Pişirilmeli?
En iyi yöntem, mangalda ızgara yapmak ve az-orta, ve en fazla orta derece pişirmektir!

Picanha

Dana kontranuar ucundaki ettir. Yaklaşık 2-3 kg’dır. Brezilya döneri olarak da bilinen eşsiz lezzetteki picanhanın en önemli özelliği kendine özel pişirme tekniğidir.

Nasıl Pişirilmeli?
En iyi yöntem, özel tekniği ile dilimlenip şişe geçirilerek mangalda çevirerek ızgara yapmaktır!

Güngörmez

Dana etinin kol ve kaburga arasından çıkan ettir. Hayvanın koltuk altında kalan güneş görmeyen bölgesine bu isim verilir. Yaklaşık 2-3 kg’dır.

Nasıl Pişirilmeli?
En iyi yöntem, en az 24 saat süreyle doğru marinasyondan sonra mühürleyip 5-7 dk kadar fırında pişirmek ve servis öncesi 5 dk kadar dinlendirmektir!

Brisket

Döş ile kolun alt arasında kalan az yağlı kısım. Kaburganın üzerinden kemikler olmadan alınır. Yaklaşık 6-7 kg’dır.

Nasıl Pişirilmeli?
En iyi yöntem, kısık ateşte fırında uzun saatler (en az 8-10 saat) pişirmektir! Yoğun baharat ve tuz ile marinasyon tamamlandıktan sonra fırın veya barbekü ile pişirilebilir.