icon-mail icon-favorite icon-favorite-fill icon-arrow-down icon-arrow-right icon-arrow-left icon-location migros icon-head-search icon-head-hamburger icon-arrow-down icon-circle-close icon-head-user icon-proposal-right icon-proposal-left icon-dining icon-store icon-military icon-place icon-recipes-time icon-recipes-dining icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-instagram icon-social-youtube icon-social-linkedin icon-plus icon-sgare icon-missing icon-check icon-filter icon-sort icon-flag icon-flag icon-eat icon-fire icon-people icon-room icon-din icon-list icon-barbecue icon-pan icon-bakery icon-pot icon-pot-small
Ahşap Servisler

Ahşap Servisler

Eti doğru pişirme teknikleri kadar sunumu da önemlidir. Et servis tahtaları ile çok şık sunumlar elde edebilirsiniz.

  • Doğal ahşaptan (kayın veya çam ağacı) üretilenler tercih edilmelidir. Gıda ile teması olacağı için cila ve boya kullanılmamış olmalıdır.
  • Ahşabın renklendirilmesi zeytinyağı veya gıdayla temasa uygun maddeler ile yapılır.
  • Hijyenik koşullarda kullanımı için bulaşık makinesinde değil, elde yıkanmalıdır.
  • Uzun ömürlü kullanımı için yıkadıktan hemen sonra temiz bir bez ile kurulanmalıdır.
  • Sterilizasyonu için sirke-su karışımı kullanılabilir.
  • Tahtada oluşacak çatlakları engellemek için haftada bir kez sıvı yağ ile silinip 2 saat kadar bekletilebilir (zeytinyağı tavsiye edilir).
  • Sunum tahtaları dik olarak muhafaza edilmelidir, yüzeyin hava ile teması engellenmemelidir.