Ahşap Servisler
Eti doğru pişirme teknikleri kadar sunumu da önemlidir. Et servis tahtaları ile çok şık sunumlar elde edebilirsiniz.
- Doğal ahşaptan (kayın veya çam ağacı) üretilenler tercih edilmelidir. Gıda ile teması olacağı için cila ve boya kullanılmamış olmalıdır.
- Ahşabın renklendirilmesi zeytinyağı veya gıdayla temasa uygun maddeler ile yapılır.
- Hijyenik koşullarda kullanımı için bulaşık makinesinde değil, elde yıkanmalıdır.
- Uzun ömürlü kullanımı için yıkadıktan hemen sonra temiz bir bez ile kurulanmalıdır.
- Sterilizasyonu için sirke-su karışımı kullanılabilir.
- Tahtada oluşacak çatlakları engellemek için haftada bir kez sıvı yağ ile silinip 2 saat kadar bekletilebilir (zeytinyağı tavsiye edilir).
- Sunum tahtaları dik olarak muhafaza edilmelidir, yüzeyin hava ile teması engellenmemelidir.