icon-mail icon-favorite icon-favorite-fill icon-arrow-down icon-arrow-right icon-arrow-left icon-location migros icon-head-search icon-head-hamburger icon-arrow-down icon-circle-close icon-head-user icon-proposal-right icon-proposal-left icon-dining icon-store icon-military icon-place icon-recipes-time icon-recipes-dining icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-instagram icon-social-youtube icon-social-linkedin icon-plus icon-sgare icon-missing icon-check icon-filter icon-sort icon-flag icon-flag icon-eat icon-fire icon-people icon-room icon-din icon-list icon-barbecue icon-pan icon-bakery icon-pot icon-pot-small
Beğendili Tas Kebabı

Beğendili Tas Kebabı

Beğendili Tas Kebabı
4 Kişilik
20dk Hazırlama
40dk Pişirme
Tarifin Yapılışı
  • ADIM 1

    Uygun bir tencere içerisinde zeytinyağı alınıp kızdırılır. Ardından ince doğranmış soğanlar eklenerek kavrulur.

  • ADIM 2

    Daha sonra kuşbaşı olarak doğranmış tas kebaplık etler eklenip rendi dönene kadar pişirilir.

  • ADIM 3

    Rengi dönen etlere salça eklenerek kavrulmaya devam edilir. Salçanın kokusu çıktıktan baharatlar ve sıcak su ilave edilip pişmeye bırakılır.

  • ADIM 4

    Ayrı bir tencere içerisinde beğendi için tereyağı ve un kavrulur. Üzerilerine közlenmiş patlıcan eklenip karıştırılır.

  • ADIM 5

    Sonrasında süt ilave edilerek kıvam alana kadar karıştırılarak pişirilir. Kıvam alan beğendi içerisine tuz, karabiber ve muskat rendesi eklenip rendelenmiş kaşar peyniri ilave edilir.

  • ADIM 6

    Kaşar tamamen eridikten sonra beğendi ocak üzerinden alınıp servis tabağına konulur. Üzerine pişirmiş olduğunuz etlerden konularak servis edilir.

Malzeme Listesi
  • 2 yk. zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 500 gr. kuşbaşı tas kebaplık dana eti
  • 1 sb. sıcak su
  • 1 tk. domates salçası
  • 1 tk. tuz
  • Yarım tk. karabiber
  • Beğendi İçin; 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yk. un
  • 3 adet közlenmiş patlıcan
  • 1 sb. süt
  • 1 tk. tuz
  • 1 çk. karabiber
  • 1 çk. muskat rendesi
  • 150 gr. rendelenmiş kaşar peyniri