Beğendili Tas Kebabı
- ADIM 1
Uygun bir tencere içerisinde zeytinyağı alınıp kızdırılır. Ardından ince doğranmış soğanlar eklenerek kavrulur.
- ADIM 2
Daha sonra kuşbaşı olarak doğranmış tas kebaplık etler eklenip rendi dönene kadar pişirilir.
- ADIM 3
Rengi dönen etlere salça eklenerek kavrulmaya devam edilir. Salçanın kokusu çıktıktan baharatlar ve sıcak su ilave edilip pişmeye bırakılır.
- ADIM 4
Ayrı bir tencere içerisinde beğendi için tereyağı ve un kavrulur. Üzerilerine közlenmiş patlıcan eklenip karıştırılır.
- ADIM 5
Sonrasında süt ilave edilerek kıvam alana kadar karıştırılarak pişirilir. Kıvam alan beğendi içerisine tuz, karabiber ve muskat rendesi eklenip rendelenmiş kaşar peyniri ilave edilir.
- ADIM 6
Kaşar tamamen eridikten sonra beğendi ocak üzerinden alınıp servis tabağına konulur. Üzerine pişirmiş olduğunuz etlerden konularak servis edilir.
- 2 yk. zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 500 gr. kuşbaşı tas kebaplık dana eti
- 1 sb. sıcak su
- 1 tk. domates salçası
- 1 tk. tuz
- Yarım tk. karabiber
- Beğendi İçin; 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yk. un
- 3 adet közlenmiş patlıcan
- 1 sb. süt
- 1 tk. tuz
- 1 çk. karabiber
- 1 çk. muskat rendesi
- 150 gr. rendelenmiş kaşar peyniri