Biberiyeli Dana Rosto
- ADIM 1
Tavaya 2 yemek kaşığı Migros sıvı yağ koyun,dana rostoluk eti bütün olarak tavaya alarak, çevirerek altını üstünü ve kenarlarını kızartın.
- ADIM 2
Soğanı, havucu ve sarımsağı doğrayarak kızdırdığınız tavanın içerisine ekleyerek rosto ile birlikte soteleyin.
- ADIM 3
Domates rendesini de ekleyin ve üzerine biberiye yapraklarını koyun.
- ADIM 4
Etle birlikte sebzeleri soteledikten sonra bütün haldeki eti düdüklü tencereye alın.
- ADIM 5
Tavada kalan sebzelerin üzerine salçayı ,karabiberi ve soya sosunu ilave edin ve çok az sıcak su ile sos kıvamına getirelim.
- ADIM 6
Tavadaki sosu da düdüklü tenceredeki rostonun üzerine boşaltarak, 1 su bardağı sıcak su ekleyin.
- ADIM 7
Düdüklü tencerenin buharı çıktıktan sonra 50-55 dk kısık ateşte pişirin.
- ADIM 8
Bütün haldeki dana rostoyu, dilimleyerek, pirinç pilavı ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
- 1 kg rostoluk Et
- 2 soğan
- 1 havuç
- 4 sarımsak
- 1 tutam tuz
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 1 domates
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 tutam biberiye
- 1 fincan ayçiçek yağı
- Yeteri kadar su