icon-mail icon-favorite icon-favorite-fill icon-arrow-down icon-arrow-right icon-arrow-left icon-location migros icon-head-search icon-head-hamburger icon-arrow-down icon-circle-close icon-head-user icon-proposal-right icon-proposal-left icon-dining icon-store icon-military icon-place icon-recipes-time icon-recipes-dining icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-instagram icon-social-youtube icon-social-linkedin icon-plus icon-sgare icon-missing icon-check icon-filter icon-sort icon-flag icon-flag icon-eat icon-fire icon-people icon-room icon-din icon-list icon-barbecue icon-pan icon-bakery icon-pot icon-pot-small
Biberiyeli Dana Rosto

Biberiyeli Dana Rosto

Biberiyeli Dana Rosto
4 Kişilik
25dk Hazırlama
55dk Pişirme
Tarifin Yapılışı
  • ADIM 1

    Tavaya 2 yemek kaşığı Migros sıvı yağ koyun,dana rostoluk eti bütün olarak tavaya alarak, çevirerek altını üstünü ve kenarlarını kızartın.

  • ADIM 2

    Soğanı, havucu ve sarımsağı doğrayarak kızdırdığınız tavanın içerisine ekleyerek rosto ile birlikte soteleyin.

  • ADIM 3

    Domates rendesini de ekleyin ve üzerine biberiye yapraklarını koyun.

  • ADIM 4

    Etle birlikte sebzeleri soteledikten sonra bütün haldeki eti düdüklü tencereye alın.

  • ADIM 5

    Tavada kalan sebzelerin üzerine salçayı ,karabiberi ve soya sosunu ilave edin ve çok az sıcak su ile sos kıvamına getirelim.

  • ADIM 6

    Tavadaki sosu da düdüklü tenceredeki rostonun üzerine boşaltarak, 1 su bardağı sıcak su ekleyin.

  • ADIM 7

    Düdüklü tencerenin buharı çıktıktan sonra 50-55 dk kısık ateşte pişirin.

  • ADIM 8

    Bütün haldeki dana rostoyu, dilimleyerek, pirinç pilavı ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Malzeme Listesi
  • 1 kg rostoluk Et
  • 2 soğan
  • 1 havuç
  • 4 sarımsak
  • 1 tutam tuz
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 domates
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 tutam biberiye
  • 1 fincan ayçiçek yağı
  • Yeteri kadar su