Bursa Kebabı
Bursa Kebabı
Tarifin Yapılışı
- ADIM 1
Küçük bir kaseye aldığınız kuzu külbastı etlerini tuz ve karabiber ilavesiyle çeşnilendirin.
- ADIM 2
Izgara izli döküm tavayı zeytinyağı ilavesiyle yağlayın. Çeşnilendirdiğiniz etleri ızgara izli döküm tavada ters yüz ederek mühürleyin.
- ADIM 3
Dövülmüş sarımsak, taze sıkılmış limon suyu ve az miktarda eklediğiniz sıcak su ilavesiyle pişirme işlemini sürdürün. Kekikle tatlandırdıktan sonra ocaktan alın.
- ADIM 4
Tırnak pideyi küçük küpler halinde doğrayın. Domates sos için; tereyağını küçük bir sos tenceresinde kızdırın.
- ADIM 5
Domates ve biber salçalarını ekleyip 1-2 dakika kadar kavurun. Sıcak suyla kıvamını açtığınız domates sosu kısık ateşte kaynattıktan sonra ocaktan alın.
- ADIM 6
Tırnak pide, ızgara külbastı, domates sos ve çırpılmış yoğurt eşliğinde sıcak olarak servis edin...
Malzeme Listesi
- 1 adet tırnak pide
- 800 gram kuzu külbastı
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 adet taze sıkılmışlimon suyu
- 1 tatlı kaşığı kuru kekik
- Sos için; 1 yemek kaşığıtereyağı
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 su bardağı yoğurt