icon-mail icon-favorite icon-favorite-fill icon-arrow-down icon-arrow-right icon-arrow-left icon-location migros icon-head-search icon-head-hamburger icon-arrow-down icon-circle-close icon-head-user icon-proposal-right icon-proposal-left icon-dining icon-store icon-military icon-place icon-recipes-time icon-recipes-dining icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-x icon-social-instagram icon-social-youtube icon-social-linkedin icon-plus icon-sgare icon-missing icon-check icon-filter icon-sort icon-flag icon-flag icon-eat icon-fire icon-people icon-room icon-din icon-list icon-barbecue icon-pan icon-bakery icon-pot icon-pot-small
Bursa Kebabı

Bursa Kebabı

Bursa Kebabı
4 Kişilik
30dk Hazırlama
50dk Pişirme
Tarifin Yapılışı
  • ADIM 1

    Küçük bir kaseye aldığınız kuzu külbastı etlerini tuz ve karabiber ilavesiyle çeşnilendirin.

  • ADIM 2

    Izgara izli döküm tavayı zeytinyağı ilavesiyle yağlayın. Çeşnilendirdiğiniz etleri ızgara izli döküm tavada ters yüz ederek mühürleyin.

  • ADIM 3

    Dövülmüş sarımsak, taze sıkılmış limon suyu ve az miktarda eklediğiniz sıcak su ilavesiyle pişirme işlemini sürdürün. Kekikle tatlandırdıktan sonra ocaktan alın.

  • ADIM 4

    Tırnak pideyi küçük küpler halinde doğrayın. Domates sos için; tereyağını küçük bir sos tenceresinde kızdırın.

  • ADIM 5

    Domates ve biber salçalarını ekleyip 1-2 dakika kadar kavurun. Sıcak suyla kıvamını açtığınız domates sosu kısık ateşte kaynattıktan sonra ocaktan alın.

  • ADIM 6

    Tırnak pide, ızgara külbastı, domates sos ve çırpılmış yoğurt eşliğinde sıcak olarak servis edin...

Malzeme Listesi
  • 1 adet tırnak pide
  • 800 gram kuzu külbastı
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 adet taze sıkılmışlimon suyu
  • 1 tatlı kaşığı kuru kekik
  • Sos için; 1 yemek kaşığıtereyağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı yoğurt