icon-mail icon-favorite icon-favorite-fill icon-arrow-down icon-arrow-right icon-arrow-left icon-location migros icon-head-search icon-head-hamburger icon-arrow-down icon-circle-close icon-head-user icon-proposal-right icon-proposal-left icon-dining icon-store icon-military icon-place icon-recipes-time icon-recipes-dining icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-x icon-social-instagram icon-social-youtube icon-social-linkedin icon-plus icon-sgare icon-missing icon-check icon-filter icon-sort icon-flag icon-flag icon-eat icon-fire icon-people icon-room icon-din icon-list icon-barbecue icon-pan icon-bakery icon-pot icon-pot-small
Çentik Kebabı

Çentik Kebabı

Çentik Kebabı
4 Kişilik
15dk Hazırlama
50dk Pişirme
Tarifin Yapılışı
  • ADIM 1

    İlk olarak patlıcanları ve biberleri közlemek için fırın tepsisine ekleyip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında közleyin.

  • ADIM 2

    Ardından tüm sebzelerin kabuklarını soyup doğrayın.

  • ADIM 3

    Daha sonra kıymayı kavurmak için bir tavaya yağ ve kıymayı ekleyip kavurun.

  • ADIM 4

    Kıyma suyunu salıp çekince içerisine baharatlarını da ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alın.

  • ADIM 5

    Patateslerin kabuklarını soyup çok ince ince doğrayın. Bir tavaya yağı ekleyip patatesleri kızgın yağ da pişirin.

  • ADIM 6

    Servis ederken tabana patlıcanlı harcı üzerine patatesleri ve kıymalı harcı ekleyin. Son olarak sarımsaklı yoğurdu ve maydanozu ekledikten sonra servis edebilirsiniz.

Malzeme Listesi
  • 3 adet kırmızı biber
  • 6 adet yeşil biber
  • 2 adet patlıcan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 400 gram kıyma
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 3 adet patates
  • 1,5 su bardağı sıvı yağ
  • sarımsaklı yoğurt
  • Maydanoz