Çentik Kebabı
Çentik Kebabı
Tarifin Yapılışı
- ADIM 1
İlk olarak patlıcanları ve biberleri közlemek için fırın tepsisine ekleyip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında közleyin.
- ADIM 2
Ardından tüm sebzelerin kabuklarını soyup doğrayın.
- ADIM 3
Daha sonra kıymayı kavurmak için bir tavaya yağ ve kıymayı ekleyip kavurun.
- ADIM 4
Kıyma suyunu salıp çekince içerisine baharatlarını da ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alın.
- ADIM 5
Patateslerin kabuklarını soyup çok ince ince doğrayın. Bir tavaya yağı ekleyip patatesleri kızgın yağ da pişirin.
- ADIM 6
Servis ederken tabana patlıcanlı harcı üzerine patatesleri ve kıymalı harcı ekleyin. Son olarak sarımsaklı yoğurdu ve maydanozu ekledikten sonra servis edebilirsiniz.
Malzeme Listesi
- 3 adet kırmızı biber
- 6 adet yeşil biber
- 2 adet patlıcan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 400 gram kıyma
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 3 adet patates
- 1,5 su bardağı sıvı yağ
- sarımsaklı yoğurt
- Maydanoz