icon-mail icon-favorite icon-favorite-fill icon-arrow-down icon-arrow-right icon-arrow-left icon-location migros icon-head-search icon-head-hamburger icon-arrow-down icon-circle-close icon-head-user icon-proposal-right icon-proposal-left icon-dining icon-store icon-military icon-place icon-recipes-time icon-recipes-dining icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-x icon-social-instagram icon-social-youtube icon-social-linkedin icon-plus icon-sgare icon-missing icon-check icon-filter icon-sort icon-flag icon-flag icon-eat icon-fire icon-people icon-room icon-din icon-list icon-barbecue icon-pan icon-bakery icon-pot icon-pot-small
Dana Antrikot

Dana Antrikot

Dana Antrikot
1 Kişilik
5dk Hazırlama
10dk Pişirme
Tarifin Yapılışı
  • ADIM 1

    Kalın tabanlı tavanızın dumanlar çıkartacak kadar ısındığından emin olun.

  • ADIM 2

    Antrikot dilimlerinin her iki tarafını da iri çekilmiş tuz ve çekilmiş tane karabiber ile lezzetlendirin.

  • ADIM 3

    İyice kızan tavada her iki tarafını da yakmadan kahverengi amber rengini koruyacak şekilde mühürleyin.

  • ADIM 4

    Etler mühürlendikten sonra tavaya ortadan ikiye kesilmiş bir baş sarımsak, kekik ve defne yapraklarını atın.

  • ADIM 5

    Bu aşamada ekleyeceğiniz tereyağı, yüksek ısıyla otların bir anda yanmasını engelleyecektir.

  • ADIM 6

    Tavanın ısısını kontrol ederek tereyağını kaşıkla sürekli olarak et dilimlerinin üzerine gezdirin.

  • ADIM 7

    Etinizi istediğiniz derecede piştikten sonra dinlenmeye alın.

  • ADIM 8

    Servisinde kullanacağınız yufkayı, bu esnada önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika ısıtın ve tabağı süsleyerek servis edin

Sıcak sıcak servis ediyoruz.

Malzeme Listesi
  • 250 gr. dana antrikot
  • Tuz
  • Karabiber
  • Defne Yaprağı
  • Kekik
  • Terayağı