Dana Antrikot
- ADIM 1
Kalın tabanlı tavanızın dumanlar çıkartacak kadar ısındığından emin olun.
- ADIM 2
Antrikot dilimlerinin her iki tarafını da iri çekilmiş tuz ve çekilmiş tane karabiber ile lezzetlendirin.
- ADIM 3
İyice kızan tavada her iki tarafını da yakmadan kahverengi amber rengini koruyacak şekilde mühürleyin.
- ADIM 4
Etler mühürlendikten sonra tavaya ortadan ikiye kesilmiş bir baş sarımsak, kekik ve defne yapraklarını atın.
- ADIM 5
Bu aşamada ekleyeceğiniz tereyağı, yüksek ısıyla otların bir anda yanmasını engelleyecektir.
- ADIM 6
Tavanın ısısını kontrol ederek tereyağını kaşıkla sürekli olarak et dilimlerinin üzerine gezdirin.
- ADIM 7
Etinizi istediğiniz derecede piştikten sonra dinlenmeye alın.
- ADIM 8
Servisinde kullanacağınız yufkayı, bu esnada önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika ısıtın ve tabağı süsleyerek servis edin
Sıcak sıcak servis ediyoruz.
- 250 gr. dana antrikot
- Tuz
- Karabiber
- Defne Yaprağı
- Kekik
- Terayağı