Dana Brisket
Dana Brisket
Tarifin Yapılışı
- ADIM 1
Dana brisket etinin önceden ısıtılmış döküm tavada mühürleyin.
- ADIM 2
En son tatlandırmak için tereyağı ve kekiği ekleyin ve üzerine kaşıkla gezdirin.
- ADIM 3
Tuz ve karabiber ekleyin. Fırın poşetinin altına dilimlenmiş havuç, soğan ve sarımsağı ekleyin.
- ADIM 4
Üzerine eti yerleştirin ve sıkıca bağlayın. 170 derecede 4 saat uzun süre fırınlayın.
- ADIM 5
Fırından çıkan brisket etinizi servis tabağına alın ve didikleyerek yada dilimleyerek servis edin.
Malzeme Listesi
- 1 kg dana brisket
- 2 dal taze kekik
- 20 g tuz
- 10 g karabiber
- 1 adet havuç
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı tereyağı