icon-mail icon-favorite icon-favorite-fill icon-arrow-down icon-arrow-right icon-arrow-left icon-location migros icon-head-search icon-head-hamburger icon-arrow-down icon-circle-close icon-head-user icon-proposal-right icon-proposal-left icon-dining icon-store icon-military icon-place icon-recipes-time icon-recipes-dining icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-x icon-social-instagram icon-social-youtube icon-social-linkedin icon-plus icon-sgare icon-missing icon-check icon-filter icon-sort icon-flag icon-flag icon-eat icon-fire icon-people icon-room icon-din icon-list icon-barbecue icon-pan icon-bakery icon-pot icon-pot-small
Dana Brisket

Dana Brisket

Dana Brisket
6 Kişilik
20dk Hazırlama
200dk Pişirme
Tarifin Yapılışı
  • ADIM 1

    Dana brisket etinin önceden ısıtılmış döküm tavada mühürleyin.

  • ADIM 2

    En son tatlandırmak için tereyağı ve kekiği ekleyin ve üzerine kaşıkla gezdirin.

  • ADIM 3

    Tuz ve karabiber ekleyin. Fırın poşetinin altına dilimlenmiş havuç, soğan ve sarımsağı ekleyin.

  • ADIM 4

    Üzerine eti yerleştirin ve sıkıca bağlayın. 170 derecede 4 saat uzun süre fırınlayın.

  • ADIM 5

    Fırından çıkan brisket etinizi servis tabağına alın ve didikleyerek yada dilimleyerek servis edin.

Malzeme Listesi
  • 1 kg dana brisket
  • 2 dal taze kekik
  • 20 g tuz
  • 10 g karabiber
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı tereyağı