Dana Haşlamalık Gerdan
Dana Haşlamalık Gerdan
Tarifin Yapılışı
- ADIM 1
Derin bir tencereye sıvıyağı ve haşlamalık gerdanı ekleyip kavurun.
- ADIM 2
1,5 lt sıcak suyu etlerin üzerine ilave edin ve kapağını kapatıp pişirin.
- ADIM 3
Üzerine arpacık soğanları, havucu, patatesi ve defne yaprağını ekleyip pişirmeye devam edin.
- ADIM 4
Tenceredeki sudan 3 kepçe kadar suyu ayrı bir kaba alın.
- ADIM 5
Ayrı bir tavada tereyağını erittikten sonra 2 yemek kaşığı unu ilave edip karıştırın. Karışıma yavaşça ayrı bir kaba aldığınız yemeğin suyunu ekleyin ve pişirin.
- ADIM 6
Hazırladığınız terbiyeyi etlerin bulunduğu tencereye ilave ettikten sonra tuz ve karabiberi ekleyin, sıcak olarak servis edin.
Malzeme Listesi
- 1kg dana haşlamalık gerdan
- 4 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1,5 lt sıcak su
- 15 adet arpacık soğan
- 2 adet havuç
- 2 adet patates
- 2 adet defne yaprağı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- ½ tatlı kaşığı tuz
- ½ tatlı kaşığı karabiber