icon-mail icon-favorite icon-favorite-fill icon-arrow-down icon-arrow-right icon-arrow-left icon-location migros icon-head-search icon-head-hamburger icon-arrow-down icon-circle-close icon-head-user icon-proposal-right icon-proposal-left icon-dining icon-store icon-military icon-place icon-recipes-time icon-recipes-dining icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-instagram icon-social-youtube icon-social-linkedin icon-plus icon-sgare icon-missing icon-check icon-filter icon-sort icon-flag icon-flag icon-eat icon-fire icon-people icon-room icon-din icon-list icon-barbecue icon-pan icon-bakery icon-pot icon-pot-small
Dana Haşlamalık Gerdan

Dana Haşlamalık Gerdan

Dana Haşlamalık Gerdan
0 Kişilik
0dk Hazırlama
0dk Pişirme
Tarifin Yapılışı
  • ADIM 1

    Derin bir tencereye sıvıyağı ve haşlamalık gerdanı ekleyip kavurun.

  • ADIM 2

    1,5 lt sıcak suyu etlerin üzerine ilave edin ve kapağını kapatıp pişirin.

  • ADIM 3

    Üzerine arpacık soğanları, havucu, patatesi ve defne yaprağını ekleyip pişirmeye devam edin.

  • ADIM 4

    Tenceredeki sudan 3 kepçe kadar suyu ayrı bir kaba alın.

  • ADIM 5

    Ayrı bir tavada tereyağını erittikten sonra 2 yemek kaşığı unu ilave edip karıştırın. Karışıma yavaşça ayrı bir kaba aldığınız yemeğin suyunu ekleyin ve pişirin.

  • ADIM 6

    Hazırladığınız terbiyeyi etlerin bulunduğu tencereye ilave ettikten sonra tuz ve karabiberi ekleyin, sıcak olarak servis edin.

Malzeme Listesi
  • 1kg dana haşlamalık gerdan
  • 4 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1,5 lt sıcak su
  • 15 adet arpacık soğan
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 2 adet defne yaprağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • ½ tatlı kaşığı tuz
  • ½ tatlı kaşığı karabiber