icon-mail icon-favorite icon-favorite-fill icon-arrow-down icon-arrow-right icon-arrow-left icon-location migros icon-head-search icon-head-hamburger icon-arrow-down icon-circle-close icon-head-user icon-proposal-right icon-proposal-left icon-dining icon-store icon-military icon-place icon-recipes-time icon-recipes-dining icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-instagram icon-social-youtube icon-social-linkedin icon-plus icon-sgare icon-missing icon-check icon-filter icon-sort icon-flag icon-flag icon-eat icon-fire icon-people icon-room icon-din icon-list icon-barbecue icon-pan icon-bakery icon-pot icon-pot-small
Dana Pirzola

Dana Pirzola

Dana Pirzola
0 Kişilik
0dk Hazırlama
0dk Pişirme
Tarifin Yapılışı
  • ADIM 1

    Pirzolayı pişirmeden 30 dk önce buzdolabından çıkarın ve oda sıcaklığına gelmesini sağlayın.

  • ADIM 2

    Pirzolanın yüzeyindeki nemi kağıt havlu ile alın.

  • ADIM 3

    Dökme kalın ızgara veya tava tercih edin. Izgara veya tavayı çok kızgın olacak şekilde ısıtın.

  • ADIM 4

    Izgara veya tavaya Pirzolayı yerleştirin. Harlı ateşte dış kısımda kabuk oluşacak ve su salmasını önlemiş olacaksınız.

  • ADIM 5

    Lezzetli ve sulu, kolay yenebilir bir Pirzola için 13 dk pişirme süresi tavsiye edilir. Her 2 tarafı 2-3 dakika süre ile toplam tavsiye edilen pişirme süresini sağlayacak şekilde 2 kez çevirerek pişirin.

  • ADIM 6

    Pirzolalarınızı çevirirken maşa kullan. Çatal kullanılması durumunda fazla miktarda su kaybolur ve biftekte kurumaya neden olur.

  • ADIM 7

    Ateş üzerinden alınan pirzolaların 2 yüzeyine tereyağı sürülerek lezzetin etkinliğini arttırabilirsiniz.

  • ADIM 8

    Servisten önce 5 dk bekleyin.

Malzeme Listesi
  • 1 KG Dana Pirzola
  • Kaya tuzu
  • Tane karabiber
  • Taze kekik
  • Tereyağ