Dana Pirzola
- ADIM 1
Pirzolayı pişirmeden 30 dk önce buzdolabından çıkarın ve oda sıcaklığına gelmesini sağlayın.
- ADIM 2
Pirzolanın yüzeyindeki nemi kağıt havlu ile alın.
- ADIM 3
Dökme kalın ızgara veya tava tercih edin. Izgara veya tavayı çok kızgın olacak şekilde ısıtın.
- ADIM 4
Izgara veya tavaya Pirzolayı yerleştirin. Harlı ateşte dış kısımda kabuk oluşacak ve su salmasını önlemiş olacaksınız.
- ADIM 5
Lezzetli ve sulu, kolay yenebilir bir Pirzola için 13 dk pişirme süresi tavsiye edilir. Her 2 tarafı 2-3 dakika süre ile toplam tavsiye edilen pişirme süresini sağlayacak şekilde 2 kez çevirerek pişirin.
- ADIM 6
Pirzolalarınızı çevirirken maşa kullan. Çatal kullanılması durumunda fazla miktarda su kaybolur ve biftekte kurumaya neden olur.
- ADIM 7
Ateş üzerinden alınan pirzolaların 2 yüzeyine tereyağı sürülerek lezzetin etkinliğini arttırabilirsiniz.
- ADIM 8
Servisten önce 5 dk bekleyin.
- 1 KG Dana Pirzola
- Kaya tuzu
- Tane karabiber
- Taze kekik
- Tereyağ