Dana T-Bone Steak

- ADIM 1
T-Bone eti pişirmeden 30 dk önce buzdolabından çıkarın ve oda sıcaklığına gelmesini sağlayın.
- ADIM 2
T-Bone etin yüzeyindeki nemi kağıt havlu ile alınız.
- ADIM 3
Dökme kalın ızgara veya tavayı tercih edin. Izgara veya tavayı çok kızgın olacak şekilde ısıtın.
- ADIM 4
Izgara veya tavaya T-Bone etimizi yerleştirin. Harlı ateşte dış kısımda kabuk oluşacak ve su salmasını önlemiş olacaksınız.
- ADIM 5
Lezzetli ve sulu, kolay yenebilir bir T-Bone için 13 dk pişirme süresi tavsiye edilir. Her 2 tarafı 2 – 3 dakika süre ile toplam tavsiye edilen pişirme süresini sağlayacak şekilde 2 kez çevirerek pişirin.
- ADIM 6
T-Bone etimizi çevirirken maşa kullanınız. Çatal kullanılması durumunda fazla miktarda su kaybolur ve biftekte kurumaya neden olur.
- ADIM 7
Ateş üzerinden alınan T-Bone etin 2 yüzeyine tereyağı sürülerek lezzetin etkinliğini arttırabilirsiniz.
- ADIM 8
Servisten önce 5 dk bekleyin.
- 1 KG Dana T-Bone
- Kaya tuzu
- Tane karabiber
- Taze kekik
- Tereyağ