icon-mail icon-favorite icon-favorite-fill icon-arrow-down icon-arrow-right icon-arrow-left icon-location migros icon-head-search icon-head-hamburger icon-arrow-down icon-circle-close icon-head-user icon-proposal-right icon-proposal-left icon-dining icon-store icon-military icon-place icon-recipes-time icon-recipes-dining icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-instagram icon-social-youtube icon-social-linkedin icon-plus icon-sgare icon-missing icon-check icon-filter icon-sort icon-flag icon-flag icon-eat icon-fire icon-people icon-room icon-din icon-list icon-barbecue icon-pan icon-bakery icon-pot icon-pot-small
Fırında Elmalı Kuzu But

Fırında Elmalı Kuzu But

Fırında Elmalı Kuzu But
0 Kişilik
0dk Hazırlama
0dk Pişirme
Tarifin Yapılışı
  • ADIM 1

    Doğranmış elmaları, pastırmayı, limon suyunu, maydanozu ve yumurta sarılarını bir harç haline getirin. Budu geniş kısmından açıp harcı içine doldurun. Biraz tuzlayıp et suyu gezdirin.

  • ADIM 2

    Pişirirken arada et suyu ile yaptığınız işlemi arada tekrarlayın. 200 derecede 60 dakika fırınlayın.

  • ADIM 3

    Sos için küp küp doğradığınız elmaları tereyağında karamelize edin. Et suyu ekleyin ve ardından nişastalı suyla bağlayın. Taze otlarla harmanlayıp etin üzerinde servis edin.

Malzeme Listesi
  • 1.7 kg. but
  • 100 gr. pastırma
  • 1 demet maydanoz
  • 400 gr. soğan
  • 25 adet taze adaçayı yaprağı
  • 500 gr. elma
  • 60 ml. limon suyu
  • 4 tatlı kaşığı acı hardal
  • 2 yumurta sarısı
  • 200 gr. tereyağı
  • 400 ml. et suyu
  • 40 gr. nişasta