Fırında Elmalı Kuzu But
Fırında Elmalı Kuzu But
Tarifin Yapılışı
- ADIM 1
Doğranmış elmaları, pastırmayı, limon suyunu, maydanozu ve yumurta sarılarını bir harç haline getirin. Budu geniş kısmından açıp harcı içine doldurun. Biraz tuzlayıp et suyu gezdirin.
- ADIM 2
Pişirirken arada et suyu ile yaptığınız işlemi arada tekrarlayın. 200 derecede 60 dakika fırınlayın.
- ADIM 3
Sos için küp küp doğradığınız elmaları tereyağında karamelize edin. Et suyu ekleyin ve ardından nişastalı suyla bağlayın. Taze otlarla harmanlayıp etin üzerinde servis edin.
Malzeme Listesi
- 1.7 kg. but
- 100 gr. pastırma
- 1 demet maydanoz
- 400 gr. soğan
- 25 adet taze adaçayı yaprağı
- 500 gr. elma
- 60 ml. limon suyu
- 4 tatlı kaşığı acı hardal
- 2 yumurta sarısı
- 200 gr. tereyağı
- 400 ml. et suyu
- 40 gr. nişasta