Fırında Kuzu Kol
Fırında Kuzu Kol
Tarifin Yapılışı
- ADIM 1
İlk olarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinin tabanına kekik ve biberiye yerleştirilir.
- ADIM 2
Ardından kuzunun her iki tarafına da bıçak ile kesiker atılır ve bu kesiklerin içerisine sarımsak parçalarından yerleştirilir.
- ADIM 3
Kaya tuzu ile iki tarafınıda ovduktan sonra deri kısmı üzeride kalacak şekilde tepsiye yerleştirilir.
- ADIM 4
En son birkaç tereyağ parçaları konulup üzeri folya ile kapatılıp 200 derecelik fırına atılır.
- ADIM 5
1.5 saat folyo ile pişirdikten sonra folya çıkarılıp üzerinin kızarması için 15 dakika kadar daha pişirilir. Afiyet olsun.
Malzeme Listesi
- 1 adet kuzu kol
- Biberiye
- Taze Kekik
- Kaya Tuzu
- Sarımsak
- Tereyağı