icon-mail icon-favorite icon-favorite-fill icon-arrow-down icon-arrow-right icon-arrow-left icon-location migros icon-head-search icon-head-hamburger icon-arrow-down icon-circle-close icon-head-user icon-proposal-right icon-proposal-left icon-dining icon-store icon-military icon-place icon-recipes-time icon-recipes-dining icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-instagram icon-social-youtube icon-social-linkedin icon-plus icon-sgare icon-missing icon-check icon-filter icon-sort icon-flag icon-flag icon-eat icon-fire icon-people icon-room icon-din icon-list icon-barbecue icon-pan icon-bakery icon-pot icon-pot-small
Fırında Kuzu Kol

Fırında Kuzu Kol

Fırında Kuzu Kol
4 Kişilik
15dk Hazırlama
100dk Pişirme
Tarifin Yapılışı
  • ADIM 1

    İlk olarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinin tabanına kekik ve biberiye yerleştirilir.

  • ADIM 2

    Ardından kuzunun her iki tarafına da bıçak ile kesiker atılır ve bu kesiklerin içerisine sarımsak parçalarından yerleştirilir.

  • ADIM 3

    Kaya tuzu ile iki tarafınıda ovduktan sonra deri kısmı üzeride kalacak şekilde tepsiye yerleştirilir.

  • ADIM 4

    En son birkaç tereyağ parçaları konulup üzeri folya ile kapatılıp 200 derecelik fırına atılır.

  • ADIM 5

    1.5 saat folyo ile pişirdikten sonra folya çıkarılıp üzerinin kızarması için 15 dakika kadar daha pişirilir. Afiyet olsun.

Malzeme Listesi
  • 1 adet kuzu kol
  • Biberiye
  • Taze Kekik
  • Kaya Tuzu
  • Sarımsak
  • Tereyağı