icon-mail icon-favorite icon-favorite-fill icon-arrow-down icon-arrow-right icon-arrow-left icon-location migros icon-head-search icon-head-hamburger icon-arrow-down icon-circle-close icon-head-user icon-proposal-right icon-proposal-left icon-dining icon-store icon-military icon-place icon-recipes-time icon-recipes-dining icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-x icon-social-instagram icon-social-youtube icon-social-linkedin icon-plus icon-sgare icon-missing icon-check icon-filter icon-sort icon-flag icon-flag icon-eat icon-fire icon-people icon-room icon-din icon-list icon-barbecue icon-pan icon-bakery icon-pot icon-pot-small
Fırında Patlıcan Kebabı

Fırında Patlıcan Kebabı

Fırında Patlıcan Kebabı
4 Kişilik
30dk Hazırlama
50dk Pişirme
Tarifin Yapılışı
  • ADIM 1

    Kabuklarını alacalı soyduğunuz patlıcanları parmak kalınlığında dilimleyin. Yağlı kağıt üzerine aldığınız dilimlenmiş patlıcanları; zeytinyağı ve tuz ilavesiyle harmanlayıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişmeye bırakın.

  • ADIM 2

    Kabuklarını soyduğunuz kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Orta yağlı kıymayı geniş bir kaseye alın. Doğranmış maydanoz, galeta unu, rendelenmiş sarımsak, tuz, karabiber, kimyon ve pul biber ilavesiyle yoğurun.

  • ADIM 3

    Küçük parçalara ayırdığınız köfte harcına avuç içinizde şekil verip yuvarlayın.

  • ADIM 4

    Sosu için; ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız yeşil biberleri küçük küpler halinde doğrayın.

  • ADIM 5

    Zeytinyağını küçük bir tencerede kızdırın. Yeşil biberleri ekleyip hafif bir renk alana kadar soteleyin. Doğranmış domatesleri ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın. Tuzla çeşnilendirip sıcak su ilavesiyle kaynamaya bırakın.

  • ADIM 6

    Fırından çıkardığınız patlıcanlar arasına hazırladığınız köfteleri yerleştirip üzerine sosunu gezdirin. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında, 45-50 dakika kadar pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin.

Malzeme Listesi
  • 4 adet orta boy patlıcan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 500 gram orta yağlı kıyma
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1/4 demet doğranmış maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Üzeri için: 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 adet doğranmış domates
  • 2 adet orta boy yeşil biber
  • 1 su bardağı sıcak su