Fırında Patlıcan Kebabı
- ADIM 1
Kabuklarını alacalı soyduğunuz patlıcanları parmak kalınlığında dilimleyin. Yağlı kağıt üzerine aldığınız dilimlenmiş patlıcanları; zeytinyağı ve tuz ilavesiyle harmanlayıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişmeye bırakın.
- ADIM 2
Kabuklarını soyduğunuz kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Orta yağlı kıymayı geniş bir kaseye alın. Doğranmış maydanoz, galeta unu, rendelenmiş sarımsak, tuz, karabiber, kimyon ve pul biber ilavesiyle yoğurun.
- ADIM 3
Küçük parçalara ayırdığınız köfte harcına avuç içinizde şekil verip yuvarlayın.
- ADIM 4
Sosu için; ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız yeşil biberleri küçük küpler halinde doğrayın.
- ADIM 5
Zeytinyağını küçük bir tencerede kızdırın. Yeşil biberleri ekleyip hafif bir renk alana kadar soteleyin. Doğranmış domatesleri ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın. Tuzla çeşnilendirip sıcak su ilavesiyle kaynamaya bırakın.
- ADIM 6
Fırından çıkardığınız patlıcanlar arasına hazırladığınız köfteleri yerleştirip üzerine sosunu gezdirin. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında, 45-50 dakika kadar pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin.
- 4 adet orta boy patlıcan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 500 gram orta yağlı kıyma
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 1/4 demet doğranmış maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- Üzeri için: 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 adet doğranmış domates
- 2 adet orta boy yeşil biber
- 1 su bardağı sıcak su