icon-mail icon-favorite icon-favorite-fill icon-arrow-down icon-arrow-right icon-arrow-left icon-location migros icon-head-search icon-head-hamburger icon-arrow-down icon-circle-close icon-head-user icon-proposal-right icon-proposal-left icon-dining icon-store icon-military icon-place icon-recipes-time icon-recipes-dining icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-instagram icon-social-youtube icon-social-linkedin icon-plus icon-sgare icon-missing icon-check icon-filter icon-sort icon-flag icon-flag icon-eat icon-fire icon-people icon-room icon-din icon-list icon-barbecue icon-pan icon-bakery icon-pot icon-pot-small
Fırında Pilavlı Kuzu Kapama

Fırında Pilavlı Kuzu Kapama

Fırında Pilavlı Kuzu Kapama
4 Kişilik
15dk Hazırlama
45dk Pişirme
Tarifin Yapılışı
  • ADIM 1

    Etin haşlanması gereken tüm malzemeleri tencereye alın ve 2-3 saat etler yumuşayana kadar kaynatın.

  • ADIM 2

    Arpacık soğanları ve sarımsakları soyun, zeytinyağı, soğan ve sarımsakları tencereye alıp kavurun, ardından salçayı ve etleri ekleyip kavurun, geri kalan tüm malzemeleri de küp küp doğrayıp baharatlar ile birlikte tencereye ekleyin, et suyunu da ilave edip bir taşım kaynatın.

  • ADIM 3

    Tepsiye pirinç, tereyağı, tuz ve et suyunu ekleyin üzerini folyo ile kapatıp fırında pişirin.

  • ADIM 4

    Ardından kavurduğunuz etleri tepside pişen pirincin ortasına ekleyip 15-20 dakika daha üzerine folyo kapatıp pişirin.

  • ADIM 5

    Fırından çıktıktan sonra servis edebilirsiniz .

Malzeme Listesi
  • Haşlamak için; 1 kgkemikli kuzu eti
  • 1 çk tane karabiber
  • 1 kuru soğan
  • 2 defne yaprağı
  • 2 litre sıcak su
  • Pilav için; 2,5 su bardağıpirinç
  • 1 tk tuz tuz
  • 3,5 sb et suyu
  • Etin kavrulması için; 2 yk tereyağı
  • Yarım kg arpacık soğan