Fırında Pilavlı Kuzu Kapama
Fırında Pilavlı Kuzu Kapama

Tarifin Yapılışı
- ADIM 1
Etin haşlanması gereken tüm malzemeleri tencereye alın ve 2-3 saat etler yumuşayana kadar kaynatın.
- ADIM 2
Arpacık soğanları ve sarımsakları soyun, zeytinyağı, soğan ve sarımsakları tencereye alıp kavurun, ardından salçayı ve etleri ekleyip kavurun, geri kalan tüm malzemeleri de küp küp doğrayıp baharatlar ile birlikte tencereye ekleyin, et suyunu da ilave edip bir taşım kaynatın.
- ADIM 3
Tepsiye pirinç, tereyağı, tuz ve et suyunu ekleyin üzerini folyo ile kapatıp fırında pişirin.
- ADIM 4
Ardından kavurduğunuz etleri tepside pişen pirincin ortasına ekleyip 15-20 dakika daha üzerine folyo kapatıp pişirin.
- ADIM 5
Fırından çıktıktan sonra servis edebilirsiniz .
Malzeme Listesi
- Haşlamak için; 1 kgkemikli kuzu eti
- 1 çk tane karabiber
- 1 kuru soğan
- 2 defne yaprağı
- 2 litre sıcak su
- Pilav için; 2,5 su bardağıpirinç
- 1 tk tuz tuz
- 3,5 sb et suyu
- Etin kavrulması için; 2 yk tereyağı
- Yarım kg arpacık soğan