Hünkar Beğendi
- ADIM 1
İlk olarak patlıcanları çatal ile bir kaç yerinden delip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20-25 dk kadar fırınlayın.
- ADIM 2
Fırından çıkardıktan sonra içlerini bir kaşık yardımı ile alın. Bir tencerenin içerisine tereyağ soğan ve sarımsakları ilave edip kavurun.
- ADIM 3
Ardından erleri ilave edin ve etler suyunu salıp çekene kadar pişirin. Daha sonra kabuklarını soyup ince ince doğradığınız domatesleri salçayı ekleyip kavurmaya devam edin ardından diğer malzemeleri de ekleyip domatesler tamamen eriyip etler iyice pişene kadar ara sıra karıştırarak kapağı kapalı bir şekilde pişirmeye devam edin.
- ADIM 4
Bir başka tencerede un ve tereyağını un kokusu gidene kadar kavurun süt ilave edip karıştırın kıvam almaya yakın ayırmış olduğunuz patlıcanları ve baharatları ilave edip karıştırın son olarak rendelemiş olduğunuz kaşe peynirini de ekleyerek karıştırın ve ocaktan alın servis tabağına önce hazırlamış olduğunuz beğendiyi üzerine ise kavurmuş olduğunuz etleri ilave ederek servis edebilirsiniz.
- 600 gram kuşbaşı kuzu eti
- 2 adet kuru soğan
- 3 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı sıcak su
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- Beğendi İçin
- 4 adet patlıcan
- 200 gram rende kaşar peyniri
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1,5 yemek kaşığı un
- 2 Su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber