Kuşkonmazlı Kuzu Beyti
Kuşkonmazlı Kuzu Beyti
Tarifin Yapılışı
- ADIM 1
Kuşkonmazları bir miktar tuz ilave ettiğiniz suda 3 dakika haşlayın ve buzlu su dolu kasede bekletin.
- ADIM 2
Yağlı kağıdın üzerine tereyağını doğrayın.
- ADIM 3
Limonu tereyağının üzerine rendeleyin.
- ADIM 4
Kimyon tohumunu ve doğradığınız maydanoz ve taze kekiği de ekleyin.
- ADIM 5
1 diş sarımsağı da minik doğrayın ve ekleyin.
- ADIM 6
Baharatlı tereyağını yağlı kağıda sarın ve yarım saat buzluğa atın.
- ADIM 7
Yarım fincan zeytinyağı koyduğunuz tavaya, tuz ve karabiberle birlikte kuşkonmazları ekleyin ve soteleyin.
- ADIM 8
Kuzu beytileri de tavada kuşkonmazların yanında mühürleyerek her iki tarafını 5 dakika pişirin.
- ADIM 9
Servis tabağına aldıktan sonra baharatlı tereyağı parçalarını üzerine bırakın ve servis edin.
Malzeme Listesi
- 500 gr kuzu beyti
- 125 gr tereyağı
- 1 adet limon
- Yarım demet maydanoz
- Bir miktar taze kekik
- 300 gr kuşkonmaz
- 1 çay kaşığı kimyon tohumu
- 1 diş sarımsak