icon-mail icon-favorite icon-favorite-fill icon-arrow-down icon-arrow-right icon-arrow-left icon-location migros icon-head-search icon-head-hamburger icon-arrow-down icon-circle-close icon-head-user icon-proposal-right icon-proposal-left icon-dining icon-store icon-military icon-place icon-recipes-time icon-recipes-dining icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-x icon-social-instagram icon-social-youtube icon-social-linkedin icon-plus icon-sgare icon-missing icon-check icon-filter icon-sort icon-flag icon-flag icon-eat icon-fire icon-people icon-room icon-din icon-list icon-barbecue icon-pan icon-bakery icon-pot icon-pot-small
Kuşkonmazlı Kuzu Beyti

Kuşkonmazlı Kuzu Beyti

Kuşkonmazlı Kuzu Beyti
2 Kişilik
15dk Hazırlama
15dk Pişirme
Tarifin Yapılışı
  • ADIM 1

    Kuşkonmazları bir miktar tuz ilave ettiğiniz suda 3 dakika haşlayın ve buzlu su dolu kasede bekletin.

  • ADIM 2

    Yağlı kağıdın üzerine tereyağını doğrayın.

  • ADIM 3

    Limonu tereyağının üzerine rendeleyin.

  • ADIM 4

    Kimyon tohumunu ve doğradığınız maydanoz ve taze kekiği de ekleyin.

  • ADIM 5

    1 diş sarımsağı da minik doğrayın ve ekleyin.

  • ADIM 6

    Baharatlı tereyağını yağlı kağıda sarın ve yarım saat buzluğa atın.

  • ADIM 7

    Yarım fincan zeytinyağı koyduğunuz tavaya, tuz ve karabiberle birlikte kuşkonmazları ekleyin ve soteleyin.

  • ADIM 8

    Kuzu beytileri de tavada kuşkonmazların yanında mühürleyerek her iki tarafını 5 dakika pişirin.

  • ADIM 9

    Servis tabağına aldıktan sonra baharatlı tereyağı parçalarını üzerine bırakın ve servis edin.

Malzeme Listesi
  • 500 gr kuzu beyti
  • 125 gr tereyağı
  • 1 adet limon
  • Yarım demet maydanoz
  • Bir miktar taze kekik
  • 300 gr kuşkonmaz
  • 1 çay kaşığı kimyon tohumu
  • 1 diş sarımsak