icon-mail icon-favorite icon-favorite-fill icon-arrow-down icon-arrow-right icon-arrow-left icon-location migros icon-head-search icon-head-hamburger icon-arrow-down icon-circle-close icon-head-user icon-proposal-right icon-proposal-left icon-dining icon-store icon-military icon-place icon-recipes-time icon-recipes-dining icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-instagram icon-social-youtube icon-social-linkedin icon-plus icon-sgare icon-missing icon-check icon-filter icon-sort icon-flag icon-flag icon-eat icon-fire icon-people icon-room icon-din icon-list icon-barbecue icon-pan icon-bakery icon-pot icon-pot-small
Kuzu Sac Kavurma

Kuzu Sac Kavurma

Kuzu Sac Kavurma
4 Kişilik
10dk Hazırlama
20dk Pişirme
Tarifin Yapılışı
  • ADIM 1

    Sac tava veya yayvan tencereyi,yüksek ateşte ocağa alın ve kızdırın.

  • ADIM 2

    Kuzu sac kavurmalık etleri tavaya alarak suyu çekilene kadar karıştırarak kavurun.

  • ADIM 3

    Domateslerin kabuklarını soyarak küp küp, biberleri ince ince doğrayın.

  • ADIM 4

    Suyu çekilen etlere sıvı yağ ilave ederek kavurmaya devam edin.

  • ADIM 5

    Yavaş yavaş kızarmaya başlayan etlere arpacık soğanları ve biberleri ekleyin.

  • ADIM 6

    Bu şekilde biraz daha kavrulduktan sonra son olarak domatesleri ilave edin.

  • ADIM 7

    Domatesler hafif suyunu çekince tuz ve baharatları ekleyin.

  • ADIM 8

    Sacda pişiriyorsanız üzerini kapatıp 5-6 dakika, yayvan tencere kullanıyorsanız da üzerini kapatıp 10 dakika daha pişirin.

Malzeme Listesi
  • 1 kg kuzu et
  • 4 adet sivri biber
  • 3 adet orta boy domates
  • 8-10 adet arpacık soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz