Kuzu Sac Kavurma
Kuzu Sac Kavurma
Tarifin Yapılışı
- ADIM 1
Sac tava veya yayvan tencereyi,yüksek ateşte ocağa alın ve kızdırın.
- ADIM 2
Kuzu sac kavurmalık etleri tavaya alarak suyu çekilene kadar karıştırarak kavurun.
- ADIM 3
Domateslerin kabuklarını soyarak küp küp, biberleri ince ince doğrayın.
- ADIM 4
Suyu çekilen etlere sıvı yağ ilave ederek kavurmaya devam edin.
- ADIM 5
Yavaş yavaş kızarmaya başlayan etlere arpacık soğanları ve biberleri ekleyin.
- ADIM 6
Bu şekilde biraz daha kavrulduktan sonra son olarak domatesleri ilave edin.
- ADIM 7
Domatesler hafif suyunu çekince tuz ve baharatları ekleyin.
- ADIM 8
Sacda pişiriyorsanız üzerini kapatıp 5-6 dakika, yayvan tencere kullanıyorsanız da üzerini kapatıp 10 dakika daha pişirin.
Malzeme Listesi
- 1 kg kuzu et
- 4 adet sivri biber
- 3 adet orta boy domates
- 8-10 adet arpacık soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz