icon-mail icon-favorite icon-favorite-fill icon-arrow-down icon-arrow-right icon-arrow-left icon-location migros icon-head-search icon-head-hamburger icon-arrow-down icon-circle-close icon-head-user icon-proposal-right icon-proposal-left icon-dining icon-store icon-military icon-place icon-recipes-time icon-recipes-dining icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-instagram icon-social-youtube icon-social-linkedin icon-plus icon-sgare icon-missing icon-check icon-filter icon-sort icon-flag icon-flag icon-eat icon-fire icon-people icon-room icon-din icon-list icon-barbecue icon-pan icon-bakery icon-pot icon-pot-small
Macar Kebabı

Macar Kebabı

Macar Kebabı
5 Kişilik
30dk Hazırlama
60dk Pişirme
Tarifin Yapılışı
  • ADIM 1

    Kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. Soğanları ekleyip hafif bir renk alana kadar soteleyin.

  • ADIM 2

    Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz küçük doğranmış kuşbaşı dana etlerini ekleyip yüksek ateşte kavurma işlemini sürdürün.

  • ADIM 3

    Közlenmiş patlıcan püresi ve haşlanmış garnitür ilavesiyle pişirme işlemini orta ateşte sürdürün.

  • ADIM 4

    Kıvam almaya başlayan etlere sıcak et suyu ekleyip kısık ateşte pişirme işlemini sürdürün. Kekik, tuz ve karabiber ilavesiyle çeşnilendirin.

  • ADIM 5

    Suyunu çeken et karışımını ısıya dayanıklı bir fırın kabına alıp üzerini düzeltin. Önceden hazırladığınız beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peyniri ilavesiyle önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 40-45 dakika kadar pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin.

Malzeme Listesi
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 800 gram küçük doğranmış kuşbaşı dana eti
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet közlenmiş patlıcan
  • 1 su bardağı garnitür karışımı
  • 1 su bardağı sıcak et suyu
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • Üzeri için:
  • 300 ml. beşamel sos
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri