Macar Kebabı
- ADIM 1
Kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. Soğanları ekleyip hafif bir renk alana kadar soteleyin.
- ADIM 2
Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz küçük doğranmış kuşbaşı dana etlerini ekleyip yüksek ateşte kavurma işlemini sürdürün.
- ADIM 3
Közlenmiş patlıcan püresi ve haşlanmış garnitür ilavesiyle pişirme işlemini orta ateşte sürdürün.
- ADIM 4
Kıvam almaya başlayan etlere sıcak et suyu ekleyip kısık ateşte pişirme işlemini sürdürün. Kekik, tuz ve karabiber ilavesiyle çeşnilendirin.
- ADIM 5
Suyunu çeken et karışımını ısıya dayanıklı bir fırın kabına alıp üzerini düzeltin. Önceden hazırladığınız beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peyniri ilavesiyle önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 40-45 dakika kadar pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin.
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 800 gram küçük doğranmış kuşbaşı dana eti
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 adet közlenmiş patlıcan
- 1 su bardağı garnitür karışımı
- 1 su bardağı sıcak et suyu
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- Üzeri için:
- 300 ml. beşamel sos
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri