Mantarlı Et Graten
- ADIM 1
Kalın biftek şeklindeki eti parmak uzunluğunda 1,5 cm genişliğinde doğrayın.
- ADIM 2
Soğanı zeytinyağında hafifçe pembeleştirin, etleri ekleyin.
- ADIM 3
Julyen doğradığınız biberleri, defne yapraklarını, rendelediğiniz domatesleri de katın, kısık ateşte pişirin.
- ADIM 4
Mantarları irice doğrayıp etlere ekleyin. Suyunu çekinceye kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
- ADIM 5
Sos için unu ve yağı hafifçe kavurun. Sütü dikkatlice yavaş yavaş ekleyin.
- ADIM 6
Kısık ateş üzerinde sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin, kenara alın.
- ADIM 7
Ilınınca içine yumurtayı katın, iyice karıştırın.
- ADIM 8
Tuz ve karabiberi ekleyin. Yemeğin üzerine hazırladığınız sosu yayın.
- ADIM 9
Rendelenmiş kaşar peynirini serpip, peynirler iyice kızarıncaya kadar fırında pişirin.
Sıcak sıcak servis ediyoruz.
- 500 gr. antrikot
- 10 kestane mantarı
- 10 istiridye mantarı
- 3 adet çarliston biber
- 2 adet domates
- 2 adet defne yaprağı
- 1 adet soğan
- Bir tutam tuz
- Bir tutam karabiber
- Bir tutam zeytinyağı
- 3 çorba kaşığı un
- 5 çorba kaşığı tereyağı
- 2,5 su bardağı süt
- 2 adet yumurta
- 100 gr. kaşar peynir
- 2 baş kuru soğan!