icon-mail icon-favorite icon-favorite-fill icon-arrow-down icon-arrow-right icon-arrow-left icon-location migros icon-head-search icon-head-hamburger icon-arrow-down icon-circle-close icon-head-user icon-proposal-right icon-proposal-left icon-dining icon-store icon-military icon-place icon-recipes-time icon-recipes-dining icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-instagram icon-social-youtube icon-social-linkedin icon-plus icon-sgare icon-missing icon-check icon-filter icon-sort icon-flag icon-flag icon-eat icon-fire icon-people icon-room icon-din icon-list icon-barbecue icon-pan icon-bakery icon-pot icon-pot-small
Mantarlı Et Graten

Mantarlı Et Graten

Mantarlı Et Graten
4 Kişilik
20dk Hazırlama
20dk Pişirme
Tarifin Yapılışı
  • ADIM 1

    Kalın biftek şeklindeki eti parmak uzunluğunda 1,5 cm genişliğinde doğrayın.

  • ADIM 2

    Soğanı zeytinyağında hafifçe pembeleştirin, etleri ekleyin.

  • ADIM 3

    Julyen doğradığınız biberleri, defne yapraklarını, rendelediğiniz domatesleri de katın, kısık ateşte pişirin.

  • ADIM 4

    Mantarları irice doğrayıp etlere ekleyin. Suyunu çekinceye kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.

  • ADIM 5

    Sos için unu ve yağı hafifçe kavurun. Sütü dikkatlice yavaş yavaş ekleyin.

  • ADIM 6

    Kısık ateş üzerinde sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin, kenara alın.

  • ADIM 7

    Ilınınca içine yumurtayı katın, iyice karıştırın.

  • ADIM 8

    Tuz ve karabiberi ekleyin. Yemeğin üzerine hazırladığınız sosu yayın.

  • ADIM 9

    Rendelenmiş kaşar peynirini serpip, peynirler iyice kızarıncaya kadar fırında pişirin.

Sıcak sıcak servis ediyoruz.

Malzeme Listesi
  • 500 gr. antrikot
  • 10 kestane mantarı
  • 10 istiridye mantarı
  • 3 adet çarliston biber
  • 2 adet domates
  • 2 adet defne yaprağı
  • 1 adet soğan
  • Bir tutam tuz
  • Bir tutam karabiber
  • Bir tutam zeytinyağı
  • 3 çorba kaşığı un
  • 5 çorba kaşığı tereyağı
  • 2,5 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 100 gr. kaşar peynir
  • 2 baş kuru soğan!