icon-mail icon-favorite icon-favorite-fill icon-arrow-down icon-arrow-right icon-arrow-left icon-location migros icon-head-search icon-head-hamburger icon-arrow-down icon-circle-close icon-head-user icon-proposal-right icon-proposal-left icon-dining icon-store icon-military icon-place icon-recipes-time icon-recipes-dining icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-instagram icon-social-youtube icon-social-linkedin icon-plus icon-sgare icon-missing icon-check icon-filter icon-sort icon-flag icon-flag icon-eat icon-fire icon-people icon-room icon-din icon-list icon-barbecue icon-pan icon-bakery icon-pot icon-pot-small
Oğlak Kebabı

Oğlak Kebabı

Oğlak Kebabı
4 Kişilik
10dk Hazırlama
50dk Pişirme
Tarifin Yapılışı
  • ADIM 1

    Oğlak kapama etlerimizi yıkayıp düdüklü tencereye yerleştiriyoruz.

  • ADIM 2

    Etlerin üzerine 1 bardak soğuk su, naneyi ve tuzu da ekliyoruz.

  • ADIM 3

    Düdüklü tencerenin kapağını kapatıp 50 dakika pişiriyoruz.

  • ADIM 4

    Fırın tepsisine (tercihe göre borcam da kullanabilirsiniz) sırasıyla soğanları, pırasaları ve havuçları doğruyoruz.

  • ADIM 5

    Düdüklü tencerede pişen etlerimizi de sebzelerimizin üzerine yerleştiriyoruz.

  • ADIM 6

    Üzerine tenceredeki et suyuna 1 tatlı kaşığı salça ve 1 tatlı kaşığı nane koyarak etlerin üzerine döküyoruz, 200 dereceye ısıttığımız fırına koyuyoruz.

  • ADIM 7

    20 dakika sonra etlerin diğer tarafını çeviriyoruz ve 20 dakika daha pişiriyoruz. Yemeğimiz hazır.

Malzeme Listesi
  • 1 kg oğlak kapama
  • 2 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su
  • 2 adet pırasa
  • 1 adet havuç
  • 2 adet soğan
  • İsteğe göre karabiber
  • İsteğe göre pul biber