Oğlak Kebabı
Oğlak Kebabı

Tarifin Yapılışı
- ADIM 1
Oğlak kapama etlerimizi yıkayıp düdüklü tencereye yerleştiriyoruz.
- ADIM 2
Etlerin üzerine 1 bardak soğuk su, naneyi ve tuzu da ekliyoruz.
- ADIM 3
Düdüklü tencerenin kapağını kapatıp 50 dakika pişiriyoruz.
- ADIM 4
Fırın tepsisine (tercihe göre borcam da kullanabilirsiniz) sırasıyla soğanları, pırasaları ve havuçları doğruyoruz.
- ADIM 5
Düdüklü tencerede pişen etlerimizi de sebzelerimizin üzerine yerleştiriyoruz.
- ADIM 6
Üzerine tenceredeki et suyuna 1 tatlı kaşığı salça ve 1 tatlı kaşığı nane koyarak etlerin üzerine döküyoruz, 200 dereceye ısıttığımız fırına koyuyoruz.
- ADIM 7
20 dakika sonra etlerin diğer tarafını çeviriyoruz ve 20 dakika daha pişiriyoruz. Yemeğimiz hazır.
Malzeme Listesi
- 1 kg oğlak kapama
- 2 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı su
- 2 adet pırasa
- 1 adet havuç
- 2 adet soğan
- İsteğe göre karabiber
- İsteğe göre pul biber