icon-mail icon-favorite icon-favorite-fill icon-arrow-down icon-arrow-right icon-arrow-left icon-location migros icon-head-search icon-head-hamburger icon-arrow-down icon-circle-close icon-head-user icon-proposal-right icon-proposal-left icon-dining icon-store icon-military icon-place icon-recipes-time icon-recipes-dining icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-x icon-social-instagram icon-social-youtube icon-social-linkedin icon-plus icon-sgare icon-missing icon-check icon-filter icon-sort icon-flag icon-flag icon-eat icon-fire icon-people icon-room icon-din icon-list icon-barbecue icon-pan icon-bakery icon-pot icon-pot-small
GİZLİ KASAP KESİMİ - PICANHA

GİZLİ KASAP KESİMİ - PICANHA

Picanha, et pişirme konusunda meraklı olanlar tarafından bilinse de ilginç bir şekilde pek çok kasap tarafından da bilinmeyen gizli ve özel bir kesim. Dananın but bölgesinden (kontranuar ucu) elde edilen, lezzetli bir bölge aynı zamanda. Mükemmel aromalardan ilham alan bir kültürden yani Brezilya kültüründen gelir. Hem pişirme tekniği, hem servisi hem lezzetli hem farklılaşması ile davetleriniz için çok özel bir et deneyimi sağlar. Churrasco terimi Portekizce ve İspanyolca’dan gelen, genel olarak ızgarada pişirilen et için kullanılan isimdir. Brezilya, Uruguay ve Arjantin mutfağında önce çıkan bir özelliktir. Kısaca özetlemek gerekirse “Churrascaria” çoğunlukla ızgara et servis eden, garsonların restoranda şişe geçirilmiş etlerle dolaşarak eti müşterilerin tabağına dilimleyen steakhouse konseptinde restoranlar olarak bilinir. Bu servis tarzı “espeto corrido” veya “rodizio” olarak da bilinir. Churrascaria restoranlarında sıkça tüketilen leziz ve taze picanha ürününü size en yakın Migros mağazasında bulabilir veya Migros Sanal Market’ten sipariş edebilirsiniz.

Brezilya döneri olarak da tanımlanan ızgarada özel bir pişirme tekniğine sahip.  Bu yönüyle yaz sezonunda barbekü partilerinin vazgeçilmezi olacak eşsiz bir lezzet!

Picanha Nasıl Pişirilir?

Harika bir dana eti aromasına sahip olan picanha kurutmadan dikkatli pişirilmelidir. Tercihen az-orta pişirilmesi önerilir. Pişirirken sululuk ve lezzet katacağı için yağı mutlaka üzerinde olmalıdır, dilerseniz pişirdikten sonra yağını ayırabilirsiniz. Dinlendirilebilirse daha yumuşak olacaktır.

  • picanha dilimlerini aşağıdaki fotoğrafta gösterildiği şekilde şişe geçirin.
  • Tuz ve karabiber ile şişteki etleri marine edin.
  • Picanha şişlerini ızgaraya yerleştirip üstünü kapatın ve pişirin.
  • Mümkünse ara ara çevirilerek pişirilmesi daha lezzetli bir sonuç sağlar.
  • Pişen picanha dilimlerini şişin üzerinde döner gibi keserek servis edebilirsiniz.

Paylaş