icon-mail icon-favorite icon-favorite-fill icon-arrow-down icon-arrow-right icon-arrow-left icon-location migros icon-head-search icon-head-hamburger icon-arrow-down icon-circle-close icon-head-user icon-proposal-right icon-proposal-left icon-dining icon-store icon-military icon-place icon-recipes-time icon-recipes-dining icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-x icon-social-instagram icon-social-youtube icon-social-linkedin icon-plus icon-sgare icon-missing icon-check icon-filter icon-sort icon-flag icon-flag icon-eat icon-fire icon-people icon-room icon-din icon-list icon-barbecue icon-pan icon-bakery icon-pot icon-pot-small
Blog

Kırmızı et kültüründen, pişirme tekniklerine, ete özel ekipmanlardan, püf noktalarına, dünya mutfağından, geleneksel et ürünlerine; kısacası ete dair merak ettiğiniz her şey Uzman Kasap Blog içeriklerinde sizi bekliyor.

İYİ BİR HAMBURGERİN PÜF NOKTALARI
İYİ BİR HAMBURGERİN PÜF NOKTALARI

Hamburgerin evrensel bir lezzet olduğu konusunda hemfikir olsak da iyi bir hamburger hazırlamanın tek bir sırrı yok. Evinizde pratik, ekonomik ve leziz bir hamburger hazırlayabilmeniz için Uzman Kasap yanınızda!

ÖZEL KASAP KESİMİ - FLANK
ÖZEL KASAP KESİMİ - FLANK

Flank steak çok bilinmeyen ama kasaplar tarafından özenle hazırlanan farklı bir kesim. Et pişirme konusunda meraklı ve farklı lezzet arayışında olanlar için tercih edilebilecek harika bir dana eti aynı zamanda!

UZMANINDAN DOĞAL KOLAJEN LEZZETLERİ
UZMANINDAN DOĞAL KOLAJEN LEZZETLERİ

Son yıllarda adını sıkça duyduğumuz ve takviye olarak alınan kolajeni, uzmanından doğal lezzetler sayesinde öğünlerinizde pratik bir şekilde alabileceğinizi biliyor muydunuz?

REVERSE SEARING (TERS MÜHÜRLEME) NEDİR?
REVERSE SEARING (TERS MÜHÜRLEME) NEDİR?

Özellikle kalın kesilmiş etleri pişirmek için kullanılan ve lezzetli sonuçlar veren bir tekniktir. Yumuşak, sulu ve mükemmel pişmiş bir biftek sağlar. Az pişmiş ve az orta pişmiş et sevenler için idealdir.

SOUS VIDE (VAKUMDA PİŞİRME) NEDİR?
SOUS VIDE (VAKUMDA PİŞİRME) NEDİR?

Fransızca bir terim olan sous vide, vakumda pişirme anlamına gelir. Yiyeceklerin pişirilmeye hazırlanması yöntemi olarak da kullanılır...

TERS MÜHÜRLEME Mİ VAKUMDA PİŞİRME Mİ TERCİH EDİLMELİ?
TERS MÜHÜRLEME Mİ VAKUMDA PİŞİRME Mİ TERCİH EDİLMELİ?

Ters mühürleme aslında vakumda pişirmeden daha sonra ortaya çıkmış bir tekniktir ve vakumda pişirmenin yarattığı etkileri taklit eder. Ancak öne çıkan önemli bir özelliği var o da mühürleme (searing).

GİZLİ KASAP KESİMİ - PICANHA
GİZLİ KASAP KESİMİ - PICANHA

Picanha, et pişirme konusunda meraklı olanlar tarafından bilinse de ilginç bir şekilde pek çok kasap tarafından da bilinmeyen gizli ve özel bir kesim. Dananın but bölgesinden (kontranuar ucu) elde edilen, lezzetli bir bölge aynı zamanda.

HAŞLAMA VE GÜVEÇ İÇİN EN İYİ DANA ETLERİ NELERDİR?
HAŞLAMA VE GÜVEÇ İÇİN EN İYİ DANA ETLERİ NELERDİR?

Sulu, lezzetli ve kolajen deposu sağlıklı bir güvece ne dersiniz? Bu pişirme yöntemleri etin aromasını ve besin değerlerini korumasına yardımcı olur.

MİGROS’TA ADAK SATIŞI OLDUĞUNU BİLİYOR MUYDUNUZ?
MİGROS’TA ADAK SATIŞI OLDUĞUNU BİLİYOR MUYDUNUZ?

Adağınız Migros’un uzmanlığına emanet! Adaklık kurbanlarınızı tüm Migros mağazalarımızdan satın alabilirsiniz.

PAN SAUCE (TAVA SOSU) NEDİR?
PAN SAUCE (TAVA SOSU) NEDİR?

Pan sauce ünlü şeflerin elinden çıkmış eşsiz bir sos gibi görünse de aslında yapımı oldukça basit. Bifteğinizi pişirdikten sonra dinlendirirken hazırlayabileceğiniz kadar da hızlı!

KOLAJEN DEPOSU SEBZELİ KEMİK SUYU NASIL YAPILIR?
KOLAJEN DEPOSU SEBZELİ KEMİK SUYU NASIL YAPILIR?

Kemik/et suyu günümüzde popüler adıyla stok; çorbalar, soslar ve mutfağınızda kullandığınız birçok tarifin temelini oluşturmaya aday.

OSMANLI MUTFAĞINDA KEBAP KÜLTÜRÜ
OSMANLI MUTFAĞINDA KEBAP KÜLTÜRÜ

Osmanlı mutfağının basılı ilk yemek kitabı “Melceü’t-Tabbâhîn-Aşçıların Sığınağı” olarak bilinir. İlk kez 1844 yılında basılan kitap o dönemde halkın beğenisini kazanmıştır. 12 fasıl (bölüm) olaran yazılan kitap 284 tarif içerir.

TÜRK MUTFAĞINI BU KADAR ÜNLÜ KILAN NEDİR?
TÜRK MUTFAĞINI BU KADAR ÜNLÜ KILAN NEDİR?

İnsanlık tarihin eski çağlarından beri çok geniş bir beslenme kültürüne sahip olmuştur. Dünyadaki büyük mutfaklardan biri de Osmanlı kültürünün miraşçısı olan Türk mutfağıdır. Yörelere göre de farklılıklar gösteren Türk mutfağı Balkan ve Orta Doğu mutfaklarını etkilemekle beraber bu mutfaklardan da etkilenmiştir.