Kırmızı et kültüründen, pişirme tekniklerine, ete özel ekipmanlardan, püf noktalarına, dünya mutfağından, geleneksel et ürünlerine; kısacası ete dair merak ettiğiniz her şey Uzman Kasap Blog içeriklerinde sizi bekliyor.
Hamburgerin evrensel bir lezzet olduğu konusunda hemfikir olsak da iyi bir hamburger hazırlamanın tek bir sırrı yok. Evinizde pratik, ekonomik ve leziz bir hamburger hazırlayabilmeniz için Uzman Kasap yanınızda!
Flank steak çok bilinmeyen ama kasaplar tarafından özenle hazırlanan farklı bir kesim. Et pişirme konusunda meraklı ve farklı lezzet arayışında olanlar için tercih edilebilecek harika bir dana eti aynı zamanda!
Son yıllarda adını sıkça duyduğumuz ve takviye olarak alınan kolajeni, uzmanından doğal lezzetler sayesinde öğünlerinizde pratik bir şekilde alabileceğinizi biliyor muydunuz?
Özellikle kalın kesilmiş etleri pişirmek için kullanılan ve lezzetli sonuçlar veren bir tekniktir. Yumuşak, sulu ve mükemmel pişmiş bir biftek sağlar. Az pişmiş ve az orta pişmiş et sevenler için idealdir.
Fransızca bir terim olan sous vide, vakumda pişirme anlamına gelir. Yiyeceklerin pişirilmeye hazırlanması yöntemi olarak da kullanılır...
Ters mühürleme aslında vakumda pişirmeden daha sonra ortaya çıkmış bir tekniktir ve vakumda pişirmenin yarattığı etkileri taklit eder. Ancak öne çıkan önemli bir özelliği var o da mühürleme (searing).
Picanha, et pişirme konusunda meraklı olanlar tarafından bilinse de ilginç bir şekilde pek çok kasap tarafından da bilinmeyen gizli ve özel bir kesim. Dananın but bölgesinden (kontranuar ucu) elde edilen, lezzetli bir bölge aynı zamanda.
Sulu, lezzetli ve kolajen deposu sağlıklı bir güvece ne dersiniz? Bu pişirme yöntemleri etin aromasını ve besin değerlerini korumasına yardımcı olur.
Adağınız Migros’un uzmanlığına emanet! Adaklık kurbanlarınızı tüm Migros mağazalarımızdan satın alabilirsiniz.
Pan sauce ünlü şeflerin elinden çıkmış eşsiz bir sos gibi görünse de aslında yapımı oldukça basit. Bifteğinizi pişirdikten sonra dinlendirirken hazırlayabileceğiniz kadar da hızlı!
Kemik/et suyu günümüzde popüler adıyla stok; çorbalar, soslar ve mutfağınızda kullandığınız birçok tarifin temelini oluşturmaya aday.
Osmanlı mutfağının basılı ilk yemek kitabı “Melceü’t-Tabbâhîn-Aşçıların Sığınağı” olarak bilinir. İlk kez 1844 yılında basılan kitap o dönemde halkın beğenisini kazanmıştır. 12 fasıl (bölüm) olaran yazılan kitap 284 tarif içerir.
İnsanlık tarihin eski çağlarından beri çok geniş bir beslenme kültürüne sahip olmuştur. Dünyadaki büyük mutfaklardan biri de Osmanlı kültürünün miraşçısı olan Türk mutfağıdır. Yörelere göre de farklılıklar gösteren Türk mutfağı Balkan ve Orta Doğu mutfaklarını etkilemekle beraber bu mutfaklardan da etkilenmiştir.