icon-mail icon-favorite icon-favorite-fill icon-arrow-down icon-arrow-right icon-arrow-left icon-location migros icon-head-search icon-head-hamburger icon-arrow-down icon-circle-close icon-head-user icon-proposal-right icon-proposal-left icon-dining icon-store icon-military icon-place icon-recipes-time icon-recipes-dining icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-x icon-social-instagram icon-social-youtube icon-social-linkedin icon-plus icon-sgare icon-missing icon-check icon-filter icon-sort icon-flag icon-flag icon-eat icon-fire icon-people icon-room icon-din icon-list icon-barbecue icon-pan icon-bakery icon-pot icon-pot-small
TERS MÜHÜRLEME Mİ VAKUMDA PİŞİRME Mİ TERCİH EDİLMELİ?

TERS MÜHÜRLEME Mİ VAKUMDA PİŞİRME Mİ TERCİH EDİLMELİ?

Ters mühürleme aslında vakumda pişirmeden daha sonra ortaya çıkmış bir tekniktir ve vakumda pişirmenin yarattığı etkileri taklit eder. Ancak öne çıkan önemli bir özelliği var o da mühürleme (searing). Nem iyi bir kızartmanın düşmanıdır ve ters mühürleme yüzey nemini azaltmada başarılıdır. Vakumda pişen (sous vide) etler ise daha nemli çıkar, dikkatli bir şekilde kurulasanız da iyi bir mühürlemeyi zorlaştırır. Ters mühürleme ile pişirilen bifteklerde daha gevrek bir dış kabukla daha lezzetli bir biftek elde edebilirsiniz. Buna ek olarak vakumda pişirmede ise bifteği aşırı pişirmek neredeyse imkansızdır. Eğer ana hedefiniz tutarlılık ve eşit derece pişmiş bir biftek ise vakumda pişirme yöntemini tercih edebilirsiniz.

Paylaş