icon-mail icon-favorite icon-favorite-fill icon-arrow-down icon-arrow-right icon-arrow-left icon-location migros icon-head-search icon-head-hamburger icon-arrow-down icon-circle-close icon-head-user icon-proposal-right icon-proposal-left icon-dining icon-store icon-military icon-place icon-recipes-time icon-recipes-dining icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-x icon-social-instagram icon-social-youtube icon-social-linkedin icon-plus icon-sgare icon-missing icon-check icon-filter icon-sort icon-flag icon-flag icon-eat icon-fire icon-people icon-room icon-din icon-list icon-barbecue icon-pan icon-bakery icon-pot icon-pot-small
KOLAJEN DEPOSU SEBZELİ KEMİK SUYU NASIL YAPILIR?

KOLAJEN DEPOSU SEBZELİ KEMİK SUYU NASIL YAPILIR?

Kemik/et suyu günümüzde popüler adıyla stok; çorbalar, soslar ve mutfağınızda kullandığınız birçok tarifin temelini oluşturmaya aday. Kış aylarının vazgeçilmez besinlerinden olan kemik suyu, bağışıklık sisteminin güçlenmesine destek olurken içerdiği protein ile kas ve kemiklerin korunmasına da katkıda bulunur.  Bugün sıkça karşımıza çıkan “kolajen” takviyesi için de doğal bir kaynak.

Kolajen Nedir?

Kolajen, insan vücudunda kemikler, kaslar ve daha pek çok doku ve organ yapısında yer alan bir protein türüdür. Kolajen üretimini arttıran ve kolajen içeren besinler arasında kemik suyu ve sakatat da yer alır.

Kolajen Tüketmenin Faydaları

Cilt sağlığının gelişimine destek olur. Kemikler ve eklemlerin güçlenmesine katkı sağlarken kas kütlesininin gelişimini de destekler.

  • Kemikleri 30 dk kadar su içinde dinlendirdikten sonra kemikleri su ile yıkayın.
  • Kemiklerin üzerine fırça yardımıyla salça sürün ve 200 derecede fırına verin.
  • Defne yaprağı, sarımsak, kekik ve tane karabiberi temiz bir tülbente sıkıca sarın.
  • Tencerede zeytinyağı ile soğan, pırasa, havuç ve kereviz sapını kavurun. Üzerine fırından çıkan kemikleri, tülbenti ve suyu ilave edin.
  • Kaynadıktan sonra altını kısıp yaklaşık 4 saat kısık ateşte pişirin. Süzüp kullanıma hazır edin.
  • Küçük kavanozlarda saklayabilirsiniz.

Kemik Suyunu Pişirmek Neden Uzun Sürer?

Kemik suyunun uzun süreli pişirilmesinin nedeni kemiğin içindeki tüm besleyici maddelerin suya karışmasını sağlamaktır.

Lezzetli Bir Kemik Suyu İçin Doğru Kemik Seçimi

Alacağınız kemiklerin merkezinde mutlaka ilik bulunsun. Hem daha lezzetli hem de daha besleyici olmasını sağlar. Migros Et Üretim Tesisleri güvencesiyle hazırlanan ilikli kemikleri Migros mağazalarından ve Sanal Market’ten güvenle satın alabilirsiniz.

Paylaş