İYİ BİR HAMBURGERİN PÜF NOKTALARI
Hamburgerin evrensel bir lezzet olduğu konusunda hem fikir olsak da iyi bir hamburger hazırlamanın tek bir sırrı yok. Evinizde pratik, ekonomik ve leziz bir hamburger hazırlayabilmeniz için Uzman Kasap yanınızda!
Köftenizi pişirme şeklinden yağlılık ve baharat oranına, kullandığınız sostan tercih edeceğiniz ekmek çeşidine kadar hamburgerinizin lezzetini etkileyen pek çok faktör olsa da en önemlisi etinizin kalitesi. Evde kendi köftenizi hazırlamak zaman alabileceği için en pratik çözüm hazır bir köfte almak olabilir. Meraklısı için hamburger hazırlamak çok daha derin bir konu olsa da basit birkaç püf noktası ile evinizde pratik ve ekonomik bir hamburger lezzetine kolayca ulaşabilirsiniz!
- Taze dana etinden ideal kalınlıkta, lezzetli ve az baharatlı bir köfte seçin.
- Pişirmeyi yüksek ateşte (kızgın tava-ızgara) başlatın, biraz düşürerek devam edin.
- Döküm tavalar ısıyı iyi tutar, köftenin yapışmadan ve dağılmadan eşit bir şekilde pişirilmesini sağlar.
- Suyunu kaybetmemesi için çevirirken çatal yerine maşa kullanın, köfteye bastırmayın.
- Ekmeğinizin iç kısmını tereyağında veya sade olarak hafif kızartın.
- Pişirme sonrası köftenizi 3-5 dakika kadar üzerinde peyniri ile dinlendirebilirsiniz.
- Son aşamada hamburgerinizin dağılmaması için malzemelerinizin sıralaması da önemlidir. İyi bir hamburger için tavsiye edilen sıralama aşağıdadır.
Relish Sos Tarifi
- 4 çorba kaşığı mayonez
- 2 çorba kaşığı sweet chili sos
- 1 çorba kaşığı ketçap
- 4 adet baby boy kornişon turşu
- 1 tatlı kaşığı hardal
- 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
Küçük küpler halinde doğradığınız turşuları bir kapta diğer malzemeler ile karıştırın.