UZMANINDAN DOĞAL KOLAJEN LEZZETLERİ
Son yıllarda adını sıkça duyduğumuz ve takviye olarak alınan kolajeni, uzmanından doğal lezzetler sayesinde öğünlerinizde pratik bir şekilde alabileceğinizi biliyor muydunuz?
Kolajen; sağlıklı yaşama destek olan, vücudun temel yapı taşlarından olan bir protein türüdür. Beslenme rutininize ekleyeceğiniz küçük birkaç değişiklik ile kolajeni doğal yollardan alabilir ve vücudunuzdaki kolajen üretiminin artmasına destek olabilirsiniz. Peki hangi ürünleri tüketerek kolajen bakımından zengin bir öğüne sahip olabilirsiniz? Uzun süreli pişirmeye uygun kemikli dana ve kuzu ürünleri ile kemik ve paça gibi sakatatlar. Bu ürünleri pişirmek zahmetli ve uzun süreli olabileceği için elde edeceğiniz bu lezzetli kemik/et sularını stok olarak saklayabilir ve daha sonra yemeklerinizde kullanabilirsiniz. Aromasını zenginleştirmek ve lezzetini bir adım öne taşımak için pişirirken aromatik malzemeler ekleyebileceğinizi de unutmayın.
Yemekleriniz İçin Pratik Kolajen Stoku Tarifi
- Kemikli ürünleri ve paçaları uzun süreli ve ağır ateşte fırında veya haşlayarak pişirebilirsiniz.
- Uzun süreli pişirme kemik dokusundaki kolajeni açığa çıkaracaktır.
- Pişirirken defne yaprağı, kereviz sapı, pırasa, havuç gibi aromatik malzemeler ekleyebilirsiniz.
- Bu lezzetli suları kapalı bir kavanozda buzdolabında (2-3 gün) veya buz küpleri halinde dondurucunuzda (2 ay) güvenle muhafaza edebilirsiniz.
- Hazırlamış olduğunuz stokları; çorba, pilav ve yemeklerinizde kullanabilirsiniz.
Doğal Kolajen Lezzetleri İçin Kemikli Ürünler