HAŞLAMA VE GÜVEÇ İÇİN EN İYİ DANA ETLERİ NELERDİR?
Sulu, lezzetli ve kolajen deposu sağlıklı bir güvece ne dersiniz? Bu pişirme yöntemleri etin aromasını ve besin değerlerini korumasına yardımcı olur. Kış aylarında sıklıkla tercih edilen bir yöntem olmakla beraber suyu çorba olarak da içilebilir.
Kolajen Deposu
Kolajen sağlıklı yaşama destek olan bir protein türüdür. Kırmızı et, kemik suyu ve sakatat ürünlerinde bol miktarda bulunur. Kolajenin bir kasta bulunma miktarı ise o kasın ne kadar çalıştığıyla ilgilidir. Mesela sırtta bulunan bonfile hareketsiz olması nedeniyle yumuşak bir kastır, bu da kolajen içeriği daha düşük anlamına gelir. İncik, kol ve gerdan güçlü kaslardır bu da onları kolajen açısından daha zengin yapar.
Peki kolajen zengini bir dana eti haşlama, güveç ve yahni yemekleri için neden daha iyidir? İncik, kol ve gerdan dana etinin diğer bölümlerine göre nispeten daha sert etlerdir bu nedenle uzun süreli ve ağır ateşte pişirme gerektirirler. Yeterince uzun piştiğinde bu sert dokular eriyerek yumuşak bir jelatin dokusuna dönüşür. Kolajen deposu, sulu ve lezzetli bir et yemeği elde etmenizi sağlar. Bonfile gibi yağsız etler uzun süreli pişirmede suyunu kaybederek kuru bir ete dönüşür. Sonuç olarak iyi bir güveç yemeği için daha yağlı, mümkünse kemikli ve nispeten daha sert olan et bölümleri tercih edilmelidir.
En Uygun Dana Etleri